Pertunmaan Kisarannassa säkenöi ja sykki 23.4.22. Lähes 100 senioritanssijaa laittoi jalalla koreasti ja nautti pitkästä aikaa tanssinhurmasta.
Tanssiparketilla pyörähteli Pertunmaan tanssijoiden lisäksi osanottajia Anttolasta, Elimäeltä, Hartolasta, Heinolasta, Helsingistä, Joutsasta, Hollolasta, Kangasniemeltä, Lahdesta, Luumäeltä, Mikkelistä, Myllykoskelta, Mäntyharjulta, Pielavedeltä, Puumalasta ja Varkaudesta.
Jälleennäkemisen riemu oli käsinkosketeltavaa. Vihdoinkin.
Maan mahtavimmat ohjaajat Anni-Sirkku ja Jussi, Birgit ja Kari sekä Pirkko tanssittivat seniorikansaa erilaisin askelsarjoin yhteiseen tanssinhuumaan. Kisarannassa raikasi mm. Unkarin samba, Kuusamohumppa ja Kyllikki-valssi.
Pertunmaan kantava voima, vapaaehtoiset, olivat loihtineet mm. liha-, kasvis- ja suppilovahverokeittoa. Palanpainikkeeksi ruisleipää ja röpörieskaa. Kahvin kaveriksi suussasulavia jälkiruokaherkkuja. Ilman vapaaehtoisia elämä olisi tylsää ja tyhjää. Pertunmaalla sykkii kansalaisyhteiskunta. Tanssiaisissa kiitettiin ja kukitettiin pitkäaikainen Senioritanssiliiton sihteeri Pirkko Väisänen.
Senioritanssiliiton uunituore puheenjohtaja Vesa Lappalainen saapui iloisin mielin ensimmäiseen kenttätanssitapaamiseen. Tanssi vaikuttaa hyvinvointiin, kuntoon, päähän ja varpaisiin. Kaiken päälle tulee ihmisten kohtaaminen, kosketus, välittäminen ja lämpö. Vesa kannusti kaikkia tanssimaan. Vesa nauratti tanssiyleisöä kertomalla, että jännittää. Siksi hän osti uudet housut tilaisuutta varten. Iisalmesta kotoisin oleva Vesa antoi myös taidokkaan näytteen savon murteesta. Se viäntyi ja tunnetusti vastuu on kuulijalla.
Pertunmaan kunnanjohtaja Leena Ruotsalainen toivotti kaikki lämpimästi tervetulleeksi. Hän painotti aktiivien ja vapaaehtoisten merkitystä Pertunmaan kunnan elämään. Erityiskiitos, hatunnosto, kumarrus, allotus ja aplodit kiirivät Kisarannan kattoparruja pitkin tanssin kuningattarelle Anni-Sirkku Askola-Piispaselle. Kunnanjohtaja lausui itsekirjoittamansa tanssirunon, jonka ensimmäinen ja viimeinen maailman ensi-ilta nähtiin ja kuultiin Pertunmaalla.
Tanssi on täynnä iloja, ja erilaisia tunnetiloja,… ja vähentää myös kiloja.
Tanssi yhdistää meitä, kukaan ei ole heitä.
Tanssi on maailman kieli, josta ehdottomasti tulee hyvä mieli.
Tanssit yksin, kaksin tai porukalla, tee se täydellä sykkeellä.
Parasta on astua omille varpaille, ja hipaista kaveria olkapäälle.
Jokaisella on oma tyyli, taito ja kyky olla, eikä kukaan ole koskaan nolla.
Persoonallisuus kuljettaa tanssin taikaan, mitä se minussa saakaan aikaan.
Tanssi on halaus ja valo, josta syntyy liikunnan palo.
Ystäväni sanoin: sydän rakastaa tanssia.
Rakastakaa tanssia, ja hei, myös itseänne ja toisianne.
Eläköön tanssi.